Schumacherin ja Häkkisen tallikaverina ajanut: ”Mika oli nopeampi”

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösissä 1984-1996 158 GP-starttia ajanut Martin Brundle ehti seurata pitkällä urallaan usean huippukuljettajan tekemisiä. Brittikuljettaja pääsi myös ajamaan kahden tulevan maailmanmestarin rinnalla heidän vielä rakentaessa asemaansa F1-sarjan legendoina.

Brundle kisasi 1992 Benettonilla ensimmäistä kokonaista kauttaan sarjassa ajaneen Michael Schumacherin kanssa. F1-kiertolaisen matka jatkui McLarenille kaudeksi 1994, jolloin tiimikaveriksi asettui tallin uusi johtotähti Mika Häkkinen. Häkkinen ja Schumacher tulisivat olemaan vuosituhannen vaihteessa sarjan kaksi kiistatta kovinta kuljettajaa, mutta Brundlen rinnalla molemmilla oli vielä paljon todistettavaa.

McLarenin verkkosivuilla omaa aikaansa brittitallissa muistellut Brundle muistelee ihaillen erityisesti suomalaisen ajo-otteita.

– Mika Häkkinen oli tallikaverini vuonna 1994, mikä oli suuri kunnia. Opin häneltä paljon, ja olihan hän pirun nopeakin. Hän oli ehdottomasti nopein tallikaveri, joka minulla on koskaan ollut, jopa Michael Schumacheriakin nopeampi yhdellä kierroksella, Brundle ylistää.

– Michael oli kokonaisvaltaisesti parempi, mutta Mika oli ilman mitään vastaväitteitä nopein tallikaverini, jota vastaan olen saanut vertailla ajodataa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.