Moottoriurheilumaailman hierarkiassa formula ykkösten alapuolella pidettävän GP2-luokan osanottajatallin Russian Timen tallipäällikkö Svetlana Strelnikova kritisoi sarjan nykytilannetta rajusti. Venäläisen mielestä sarjan tulee toden teolla miettiä oman olemassaolonsa merkitystä.

Strelnikovan mielestä viime aikoina F1-maailmassa yleistynyt suuntaus palkata nuoria kuljettajia GP2-sarjaa alemmista luokista on toden teolla nakertanut sarjan merkitystä tulevien tähtien kasvattiluokkana. Siinä missä vielä takavuosina oppinsa sarjasta hakivat Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Romain Grosjean ja Nico Hülkenberg, ovat viime vuosien nuorukaiset nousseet sarjaan jopa F3-sarjasta saakka. Tämän hetken kuljettajista esimerkiksi Max Verstappen, Kevin Magnussen, Daniil Kvjat ja Lance Stroll eivät ole kisanneet sarjassa.

– Moni kuljettajalupaus hyppää ylitsemme suoraan formula ykkösiin. Se tekee taloudensuunnittelun meidänkaltaisillemme tiimeille erittäin vaikeaksi. On vaikeaa tehdä päätöksiä, kun tulevaisuus on epävakaa. Jos formula ykkösiin pääsee jatkossakin ilman GP2:ia, mikä tarkoitus koko sarjalla enää on? Strelnikova toteaa Autosportille.