Listauksemme kaikista F1-sarjan maailmanmestareista (lue päätösosa tästä) herätti suurta mielenkiintoa teissä lukijoissa, mikä on aina ilahduttava asia.

SuomiF1-sivusto osoittaa kunnioitustaan myös ilman maailmanmestaruutta jääneitä kuljettajia kohtaan. Mestaruuslistauksen jälkimainingeissa on sopiva paikka listata myös sarjan historian parhaimmat tittelittä jääneet kuljettajat.

Perataan aluksi hieman tilastoja.

GP-kilpailuihin osaa on ottanut 755 rattisankaria. Tämä joukko on siis saavuttanut jokaisen kilpakuljettajan unelman alimman askelman. Jokainen haluaa voittaa, mutta siihen on yltänyt sarjan 66-vuotisessa historiassa vain 106 kilpailijaa. Nälkä kasvaa syödessä, ja voiton jälkeen mieli alkaa tehdä jälkiruokaa, maailmanmestaruutta. Siihen on siis yltänyt 33 ikuisiksi ajoiksi asemansa F1-legendoina sementoinutta kuljettajaa. Yli 700 kuljettajaa on siis joutunut pettymään.

MM-hopeaa parhaimpana saavutuksenaan kantaa tällä hetkellä 18 kuljettajaa. He olivat enemmän tai vähemmän lähellä himoitsemaansa MM-titteliä, mutta lopulta edessä oli nöyrtyminen ja katkera tappio.

He saattoivat olla lyötyjä, mutta eivät tuhottuja. Ja silti ansaittuja legendoja.