Renaultin F1-moottorijohtajan Remi Taffinin mukaan kauden 2015 alku tappoi heidät.

Renault teki moottoriinsa isoja muutoksia talvella 2014-2015. Tavoitteena oli, että mylly pystyisi haastamaan Mercedeksen ja Ferrarin moottorit. Mutta asiakas Red Bull saikin surkean moottorin, joka ei ollut lainkaan kilpailukykyinen. Testikausi oli kaamea ja alkukausi hankala. Taffinin mukaan Renaultilla meni aivan liian pitkään, ennen kuin he pystyivät korjaamaan ongelman.

– Kauden 2015 alku tappoi meidät. Me jouduimme pysähtymään kokonaan. Se oli todella hankalaa paitsi teknisesti myös poliittisesti. Emme tienneet silloin, pystyisimmekö ostamaan jonkun tiimin, mikä oli tavoitteemme, Taffin sanoo Autosportille.

– Ne olivat todella hankalia aikoja, mutta kauden puolivälissä tajusimme, että pystymme selviytymään.

Vuodessa Renault sai kelkkansa käännetyksi ja 2016 Red Bull otti jo kaksi GP-voittoa. Taffin kuitenkin myöntää, että heikoilla hetkillä Renault menetti fokuksensa.

– Ihmiset eivät ole meillä vaihtuneet. Meillä on edelleen hyvät ja oikeat työntekijät. Kyse oli enemmän organisoinnista, siinä me menetimme paljon, kun emme onnistuneet.

Nyt kaikki on organisoitu uudelleen ja ensi kausi näyttää Taffinin mukaan aivan erilaiselta.

– 2017 tulee olemaan täysin erilainen. Nyt pystymme varmistamaan, että kaikki, mitä tehtaalla tehdään, toimii myös radalla.

– Nyt pystymme takuulla reagoimaan ongelmiin ja korjaamaan ne ajoissa, Taffin sanoo.