Citroenin rallijohtaja Yves Matton sanoo, että heidän oli mahdotonta kiinnittää yllättäen Volkswagenilta vapautunut nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier tiimiinsä kaudeksi 2017.

Ogier aloitti uransa WRC:ssä nimenomaan Citroenilla, missä hän ajoi kolme kautta. Moni piti varmana, että Citroen kääntää vaikka väkisin ranskalaismestarin itselleen. Niin ei käynyt, vaan Ogier ajaa M-Sportin Fordilla ensi vuonna.

– Emme halunneet yksinkertaisesti rikkoa sopimuksia nuorten lahjakkuuksiemme Kris Meeken, Craig Breenin ja Stephane Lefebvren sopimuksia. Se ei vain ollut mahdollista, Matton sanoo Motorsport.comille.

– Mutta se ei silti tarkoita, etteikö hän voisi ajaa meillä joskus tulevaisuudessa. Olimme jo suunnitelleet strategiamme ja valinneet kuljettajamme, kun Volkswagen ilmoitti vetäytyvänsä yllättäen. Olemme hyvin pettyneitä, että Volkswagen lopetti, koska halusimme haastaa heidät tosissamme ensi kaudella.

– Kunnioitamme valtavasti Ogieria, mutta meidän strategiamme on nyt nostaa nuoria kuljettajia esiin, se on meidän DNA:mme tällä hetkellä, Matton maalaili.

Citroen ei tarjonnut Ogierille edes testimahdollisuutta.

– En kadu sitä. Se ei ollut mahdollista. Emme me tarvitse Ogieria testaamaan, että vakuuttuisimme rakentaneemme loistavan auton.