© Kuva: Getty Images

F1-maailmaa koetellaan – myös toinen lajilegenda menehtyi eilen

F1-maailma vastaanotti eilen keskiviikkona kaksi suru-uutista, kun uutiset tohtori Aki Hintsan ja BMW:n moottoriohjelman takapirun Paul Roschen menehtymisistä tavoittivat yleisön. Rosche oli kuollessaan 82-vuotias.

Rosche toimi pääarkkitehtina baijerilaistehtaan 1980-luvun menestyksekkäässä F1-seikkailussa. BMW oli yksi turbokauden menestyneimmistä moottorinvalmistajista yhteistyössään Brabhamin kanssa. Nelson Piquet ajoi merkille maailmanmestaruuden kaudella 1983. Lisäksi ajanjaksolla 1982-1987 BMW:lle kertyi voittoja yhdeksän kappaletta. Suurimman saavutuksen BMW saavutti kuitenkin Roschen johdolla hevosvoimavertailussa. Epävirallisten lähteiden mukaan loppuvaiheessa Brabhameihin pultatuista tehokoneista saatiin irti jopa massiiviset 1500 hevosvoimaa.

Rosche jatkoi vahvana taustavaikuttajana BMW:llä myös menestyksekkään F1-periodin jälkeen. Hän oli yksi avainhenkilöistä, kun saksalaismerkki päätti tehdä paluun sarjaan Williamsin yhteistyökumppanina vuosituhannen alussa. Ennen sitä hän johti myös merkin menestykekästä Le Mans -projektia.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!