Sebastian Vettel sanoo, että kuljettajien ei ehkä tarvitse säästää polttoainetta kaudella 2017. Vettelin mukaan lajin sääntömuutokset aerodynamiikkaan luultavasti hidastavat autoja suoralla. mutta nopeuttavat niitä mutkissa.

Ensi kaudella voimaan tulevat muutokset saavat autot näyttämään aggressiivisemmilta pitäen sisällään matalemmat ja leveämmät takasiivet, sekä leveämmät etusiivet. Lisäksi uudet renkaat ovat aiempaa leveämmät.

Muutokset lisäävät autojen downforcea ja kierrosajat menevät luultavasti uusiksi. Vettel, joka puhui Shellin V-Power tilaisuudessa, pohti uusien sääntöjen laskevaa vaikutusta polttoaineen säästämisen tarpeeseen. Polttoaineen säästäminen tuli lajiin mukaan 2014, kun uudet V6-turbomoottorit esiteltiin.

– Mitä nopeammat autot, sen parempi. Mielestäni nykyisissä autoissa ei ole mitään vikaa ellei lasketa sitä, että ennen olimme kilpailussa nopeampia. Siinä olemme menettäneet jotain tärkeää. Joten jos ensi vuonna olemme nopeampia se on mahtava juttu, Vettel sanoi.

– Kuljettajan näkökulmasta katsottuna meillä on ensi vuonna enemmän pitoa ja downforcea, mutta se myös tarkoittaa, että suorilla huippunopeudet laskevat hieman.

– Polttoaineen kulutus saattaa kasvaa tästä syystä, mutta toisaalta menemme lujempaa mutkissa. On mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa siihen mitä meidän täytyy tehdä autossa. Pitääkö meidän edelleen säästää polttoainetta vai voimmeko ajaa kaasu pohjassa koko kilpailun, Vettel pohti.

Shellin innovaatiojohtaja Guy Lovett selitti tilaisuudessa, että vuoden 2017 muutokset poistavat nykyisen ”poletti” järjestelmän moottorien kehityksestä. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia polttoaineen toimittajille, jotka voivat jatkossa tarjota enemmän vaihtoehtoja talleille suorituskyvyn parantamiseksi.

– Uudet säännöt antavat meille lisää mahdollisuuksia, kun polettijärjestelmä poistuu. Moottorien kehittämisestä tulee avoimempaa ja sama pätee polttoaineisiin. Tämä avaa mahdollisuuksiamme toimia ja on tärkeää hyödyntää läheistä suhdettamme Ferrariin ja ennen kaikkea kehittää paras mahdollinen paketti. Polttoaineen kannalta se ei välttämättä muuta tapaa jolla toimitaan, mutta se antaa enemmän mahdollisuuksia, Lovett toteaa.