Tulevana viikonloppuna luvassa on kovia SM-taistoja ympäri Suomen.

Pienoisautoilussa päästään kukittamaan jo sähkötouringluokkien Suomen mestarit, kun samalla Watercrossin Suomen Cup -sarja vasta pärähtää käyntiin.

Endurossa, rata-autoissa, kartingissa ja monissa muissa lajeissa luvassa on kovia taistoja SM-mittelöiden käydessä kuumimmillaan.

Remes testaa kotimaisen endurokunnon

Enduron E1-luokassa vahvasti toisessa maailmanmestaruustittelissä kiinni oleva Eero Remes pyörähtää ennen syyskuussa ajettavaa kauden MM-finaalia pitämässä kisakuntoa yllä kotimaan kamaralla.

Mies osallistuu tulevana viikonloppuna Seinäjoella ajettavaan kauden viidenteen enduron SM-osakilpailuun, josta on tulossa pitkään aikaan Suomessa nähty kovatasoisin endurokilpailu, kun kaikki lajin huiput ovat mukana.

Vastaansa A1-luokkaan ilmoittautunut Remes saa muun muassa enduron MM-junioriluokassa kisaavan Henric Stigellin ja enduro MM-youth-luokassa kiertävän Antti Hännisen. A2-luokassa ennakkosuosikkeina ovat luokan kärjessä olevat Eemil Pohjola, Antti Hellsten ja Toni Eriksson.

Alastarolla rata-SM-sarjassa kovia taistoja

Yli 80 ratakuljettajaa mittaa paremmuuttaan Alastaron moottoriradalla. Rata-ajon SM-sarjan neljännen osakilpailun kilpailulähdöt starttaavat lauantaina klo 14.00. Kilpailulähdöt korkkaa V8 Thundercars -luokka aamupäivällä ajettujen aika-ajojen perusteella.

Muina kilpailuluokkina nähdään V1600-, Legends-, Gran Turismo- ja Formula Ford -luokat. Lisäluokkana mukana on Locost, jossa autot perustuvat Lotus Seven -auton ulkonäköön, mutta ovat itse rakennettuja.

V8 Thundercars -luokassa Jari Nurminen johtaa tällä hetkellä kokonaispisteissä, V1600 -luokassa Tuomas Pöntinen on dominoinut muita kilpailijoita Minillään. Formula Ford -luokassa Elias Niskanen on johdossa reilulla kymmenellä pisteellä. Legendsien Trophy-sarjassa johtoa pitää Henri Tuomaala.

Kartingissa jälleen tasaista luvassa

Kartingin SJM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kotkassa. Viisi osakilpailua kattava juniorisarja alkaa siis kääntyä jo loppusuoralle. Kotkassa viivalle asettuvat sekä Raket- että Cadet-luokan kisaajat.

Raket-luokassa nähtiin viime viikonloppuna Vihdissä ajetussa osakilpailussa tiukkaa vääntöä, kun kuuden auton nippu kisasi koko koitoksen aivan kiinni toisissaan. Lopulta taiston voitti myös Kotkan kisaan ennakkosuosikkina starttaava, sarjaa johtava Elias Seppänen.

Nuorukainen sai kuitenkin Vihdin kisassa aikasakon, mikä tiputti hänet viidenneksi, joten hänen uskotaankin saapuvan viikonlopun koitokseen taisteluhenkeä uhkuen.

Drag Racingia Kalajoella

FHRA Drag Racing -karavaani kaartaa viikonlopuksi kohti pohjoisempaa Suomea ja rantautuu Kalajoen upeisiin luonnonkauniisiin maisemiin.

Autojen ja moottoripyörien Drag Race -kauden neljäs osakilpailu ajetaan Kalajoen lentokentällä, jossa kuljettajat jatkavat kovaa taistelua kauden 2016 pisteistä.

Salossa ilmaista makkarasoppaa trialissa

Kauden viides trialin SM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Salossa. Sarjan Eliittiluokkaa johtaa myös EM- ja MM-sarjaa kiertävä Timo Myöhänen, joka on vienyt neljästä koitoksesta kolme nimiinsä. Tiukasti takana kolkuttelee kuitenkin trial-konkari Jussi Haapanen, joka on vain 10 pisteen päässä Myöhäsestä.

Salon Moottorikerho tarjoaa sekä kilpailijoille että katsojille ilmaista makkarakeittoa tapahtumassa.

Montako kelkkaa uppoaa järveen?

Watercross, eli moottorikelkoilla veden päällä ajettava laji, rantautui Suomeen Yhdysvalloista 1980-luvulla. Viime vuosikymmenen aikana yleistynyt laji on kerännyt mukaansa hienosti niin kilpailijoita kuin yleisöäkin.

Tänä vuonna Suomen watercrosskisakausi startattiin Kittilästä kaksi viikkoa sitten kansallisella kilpailulla. Nyt tulevana viikonloppuna Enontekiöltä käynnistetään neljä osakilpailua kattava Suomen Cup -sarja. Kilpailijoiden taso on nykyään niin kova ja tasainen, että Enontekiölle odotetaan erittäin kovaa kilpailua.

Suomen Cupin luokkaan osallistuu yhteensä 26 kuljettajaa, mikä on eniten Enontekiön kahdeksanvuotisen kilpailuhistorian aikana. Erikoisuutena Hetan Watercross -kisoissa on jo mutamana vuotena ollut suurehko hyppyri, josta kilpailun aikana osa kuskeista hyppää jopa 30 metrin pituisia huimia hyppyjä. Katsojille riittää jännitettävää myös sen suhteen, montako kelkkaa järveen lopulta uppoaa.

Laukaassa pienoisautoilun 15-vuotisjuhlat

Laukaassa juhlitaan lauantaina syntymäpäiviä, kun vuorossa on viidestoista pienoisautoilun Laukaa Touring FTT -kilpailu. Samalla tapahtuma on pienoisautojen sähkötouringluokkien mestaruussarja FinTrack Tourin kauden finaali.

SM-pisteistä kauden päätöksessä mitellään luokissa TSM-10 ja TSS-10. TSS-10-luokkaa koko kauden hallinnut ja maksimipistein (500) johtoasemaa pitävä Eetu Laaksonen lähtee myös Laukaan kisaan ennakkosuosikkina.

Toisena pisteissä on tällä hetkellä Joonis Oksanen (428 pistettä) ja kolmantena Jona Oksanen (371 pistettä), mutta podiumsijojen takana on monta kuljettajaa kärkkymässä pienillä piste-eroilla, joten mitään ei ole vielä ratkottu ennen finaalia.

Viikonlopun moottoriohjelmaa:

23.07. Pienoisautoilu SM, Rantapuisto RC-rata, Laukaa Touring FTT VI. Laukaan rantapuisto RC-rata, Satamatie 3, 41340 Laukaa
22.-23.07. Watercross Suomen Cup, Kansallinen, Open, Harraste Enontekiön MK (Hetta). Kantatie 94, Hetantie 877, 99400 Enontekiö
23.07. Trial SM 5/7, Salon MK, Kavilannummen motocrossradan maasto. Salosta 7 km Tammisaaren suuntaan tietä 52.
23.-24.07. Drag Racing FHRA Summer Nationals SM4 Kalajoki 1/8-mile, Kalajoen lentokenttä.
22.07.-24.07. SM Karting, Raket SJM Kotka Moottoriurheilukeskus, Lentokentäntie 269, 48720 Kotka
23.-24.07. RATA-SM Alastaro, Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa
23.07. Enduro SM, Kurjenkierros Enduro, Etelä-Pohjanmaan MMK
23.07. Rallisprint Eckerölinjen Sprint, Ytterbyvägen 115, 22150 Jomala
23.07. Rallisprint Lapinlahti-Sprint, Monitoimitalon ympäristö, Lapinlahti
23.-24.07. Jokamiesluokka, Kardaanikunkku 31, Tampere Kaanaa
24.07. RADALLE.com FDO DRIFTING FESTIVAL Motopark Raceway, Virtasalmi, Pieksämäki
24.07. Karting, Savo cup FK-rata, Harjoituskilpailu, Lapinlahti
25.07. Ralli, Seurakilpailu, Korpilahti

Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote