Nelinkertainen maailmanmestari, rallilegenda Juha Kankkunen, odottaa mielenkiintoista ja jopa yllätyksellistä kilpailua, kun Suomen MM-ralli tärähtää torstaina käyntiin.

Jari-Matti Latvala juhli voittoa viime vuonna, mutta Kankkusen mukaan haastajia riittää.

– Latvalanhan kaikki odottaa voittavan, mutta kyllä siinä on Volkkarilta kaksi kovaa kaveria ja muita haastajia. Sebastian Ogier vetää tasaisesti hemmetin kovaa. Latvala vetää kyllä myös hyvin, mutta ei niin tasaisesti. Myös Kris Meeke antaa oman vastuksensa, Kankkunen sanoo Moottoriurheilu.tv:llä.

– Hyundaista ei oikein osaa sanoa kumpi on parempi. Jos Hayden Paddon vaan pysyy radalla, niin kyllä se todennäköisesti kovempaa menee kuin Thierry Neuville, joka on vähän sellainen Latvalan tyyppinen päiväkuski. Kun sattuu hyvä päivä, niin menee ihan hemmetin kovaa ja sitten välillä tulee vähän romahduksia. Aika vaikea on sanoa. Keli ratkaisee paljon. Tällainen kuuma ja kuiva keli jos on, niin siellä on ihan pirun liukasta. Ei olisi kiva ykkösenä lähteä, niin paljon on irtosoraa päällä.

Kankkunen uskoo, että tasainen ja kovavauhtinen kilpailu ratkeaa lauantain pätkillä.

– Perjantaina voi ratketa mitä vain. Kun on niin hemmetin liukasta, niin ei tiedä miten lähtöpaikat määräytyy lauantaille. Lauantain Ouninpohja-Päijälä-yhdistelmä kun on yli 55 kilometriä, niin onhan se aika kova siivu, kun se ajetaan vielä kahteen kertaan, jolloin se on yli sata kilometriä. Ne jos pystyy puristamaan, niin siinä saa jonkinlaisen eroa tehtyä. Niitä pitäisin ratkaisupätkinä.

– Sunnuntai on vain ajelua, kun toinen pätkä on 10 kilometriä ja toinen seitsemän. Vaikka eroa ei olisi kuin 10 sekuntia sunnuntaille, niin se on jo riittävä, ei siinä kukaan kiinni saa. Se on niin saamerin tasaista siellä. Jos Jari-Matti pystyy vetämään nippuun nuo kaksi pätkää lauantaina, niin se ratkaisee voiton.