Unkarin perjantain vapaideen harjoitusten päätteeksi lehdistötilaisuudessa kysyttiin tallipomoilta kuluvan F1-kauden osakilpailumäärästä ja kalenterista ylipäätään. Tallipomoilta tuli suoraa palautetta siitä, että inhimillinen raja on nyt ylitetty.

– Meille ero ei ole ehkä niin suuri, koska jouduimme aloittamaan kokonaan tyhjästä uutena tallina ja joudumme tekemään paljon töitä joka tapauksessa. Kysyttäessä onko tämä järkevä aikataulu, niin en usko, täksi kaudeksi F1:iin tullut Haas-tallin tallipäällikkö Günther Steiner sanoi.

Kauden kiireisin osuus on tällä hetkellä menossa, sillä kisoja on seitsemään viikkoon peräti viisi ja viiteen viikkoon neljä osakilpailua.

– Kun kisoja on 21, silloin aikataulu on tiukka varsinkin keskellä kautta. Toinen vaihtoehto olisi pidentää kautta, mutta sitä tuskin kukaan haluaa, Toro Rosson tekninen johtaja James Key sanoi.

– Vuoden 2008 aikoihin keskustelimme kisa-aikatauluista, ja silloin puhuimme, että 20 kisaa kaudessa olisi ehdoton raja. No nykyään on 21 kisaa ja testit päälle. Olemme menneet rajan yli selvästi. Olen ollut mukana 40 vuotta kilpa-ajossa, ja nyt kuulen ensimmäistä kertaa sellaisia kommentteja, kuten ”emme halua lähteä kisaan. Rakastamma F1:stä, mutta se kuluttaa niin paljon perhe-elämää ja ylipäätään elämänlaatua, Williamsin Pat Symonds sanoi.

– Ihmiset ovat todella, todella väsyneitä, ja olemme vasta puolenvälin yli tässä viiden viikon ja neljän osakilpailun jaksossa, Ferrarin kisainsinööri Jock Clear sanoi.

Lähde: Autosport