Valtteri Bottasta huhuiltiin viime vuonna kovasti Ferrarille Kimi Räikkösen paikalle. Nyt Räikkönen teki jatkosopimuksen, eikä Bottaksen kausi ole ollut sellainen, että halukkaita ottajia huipputalleissa olisi oven takana jonoksi asti.

Bottaksen manageri Didier Coton kommentoi suojattinsa tilannetta Autosportille.

– Valtteri on ollut erittäin ehdoton sitoutumisessaan Williamsille koko kauden ajan. Nyt hän sitoutuu talliin niin hyvin kuin vain pystyy, Coton sanoi arvoituksellisesti.

Joka tapauksessa todennäköisintä on, että Bottas jää Williamsille ja saa vain toivoa, että kauden 2017 uudet säännöt sopivat brittitiimille.

– Valtteri on F1:ssä mukana voittaakseen ja niin pitää hänen tiiminsäkin olla. Molempien on tehtävä rajusti töitä saavuttaakseen tavoitteensa, Coton sanoo.

– Williams on hieno talli, jolla on paljon potentiaalia. Kaksi edelliskautta osoittivat, mihin he pystyvät ja lisää on varmasti tulossa. Tiimin pitäisi olla erittäin iloinen, kun heillä on Valtterin kaltainen kuljettaja.

Bottas on sanonut haluavansa hoitaa itse sopimusneuvottelunsa, eikä Cotonilla ole mitään sitä vastaan.

– Hän on ottanut johtavan rooli tässä asiassa, mutta me kaikki olemme hänen tukenaan, jos tarvitaan. Kauden 2017 neuvotteluissa ei ole syytä hätäillä vielä, enkä minä ainakaan halua lähteä sen suhteen minkäänlaiseksi ennustajaksi.