Valtteri Bottaksen kanssa samassa tallissa työskentelevä Williamsin kehityskuljettaja Alex Lynn kommentoi F1-sarjan ja alempien formulasarjojen eroja värikkäin sanankääntein. Kauden 2014 GP3-mestari kuvailee GP3-autolla ajamisen olevan kuin ”baletin tanssimista” ja GP2-auton ohjaamisen ”raskaansarjan nyrkkeilyä”.

– Mielestäni se on vähän kuin rakettitiedettä, tällä hetkellä Williams-pestinsä lisäksi GP2-sarjassa kilpaileva Lynn puolestaan kuvaileee F1-auton ajamista f1i.comin mukaan.

– Kun ajoin Formula 1 -autoa, se oli itseasiassa vähemmän rohkeutta ja munaa vaativaa, ja jouduinkin pysähtymään hetkeksi ja miettimään, kuinka tätä laitetta itse asiassa ajetaan. Se on niin hämmentävää, ja sitä hoksaa, että joutuu muuttamaan ajotyyliään aika paljon. Vaatii paljon enemmän ajattelua ajaa F1:tä nopeasti ja taloudellisesti, kuin minkään muun auton kanssa, jos totta puhutaan, Lynn jatkaa.

Nuorukainen myöntääkin, että F1:n monimutkaisuus GP2:n puhtaaseen kilpa-ajokokemukseen tuntui lievältä pettymykseltä.

– En halua lytätä sitä, mutta se oli hienoinen pettymys, Lynn myöntää.

Hän toteaa, että F1-auton ajokokemuksesta ei pääse käsitykseen vasta kuin auton ratissa, ja toteaa kokemuksen olleen yllättävä runsaasta simulaattoriajosta huolimatta.

– Siinä on niin paljon enemmän kuin mitä osaisi ajatella, vaikka olisi tehnyt paljonkin simulaattorityötä. Vaikka se ei olekaan hyökkäämistä täysillä, se vaatii paljon enemmän henkisellä puolella. Lisäksi voimayksiköiden tehokkuus on tajunnanräjäyttävää. Minusta se tuntuu fantastiselta näissä autoissa, sillä en luultavasti koe vastaavaa tehoa missään muualla. Se on siistiä, mutta vain hieman erilaista, Lynn summaa.