F1-sarjan sarjaan osallistuville talleille viime kaudesta maksettavat rahasummat on paljastettu.

F1-rahojen suurimpana saajana on Ferrari, vaikka se sijoittuikin valmistajien MM-sarjassa viime vuonna vasta toiseksi. Listan toisena on Mercedes, ja Red Bull ja Williams ovat seuraavilla sijoilla.

Ferrarin osuus on noin 192 miljoonaa dollaria, mikä muodostaa noin viidenneksen talleille jaettavasta 965 miljoonan dollarin potista. Kasvua viime vuoteen verrattuna on 33 miljoonaa.

Viime kauden kärkitalli Mercedeksen osuus on 171 miljoonaa. Valtteri Bottaksen talli Williams puolestaan saa 87 miljoonaa dollaria.

Viime kauden heikoin talli Manor saa puolestaan tyytyä 47 miljoonan pottiin.

Rahat maksetaan talleille huhtikuusta alkaen yhdeksän kuukauden aikana, ja tarkempien laskelmien tuloksena syntyvä mahdollinen loppusumma vuoden 2017 alussa.

F1-tallien saamat summat F1-sarjalta perustuvat muun muassa tallien aiempaan ja kuluneen kauden menestykseen. Lisäksi Ferrari, Mercedes, McLaren ja Red Bull saavat erillisen ”valmistajien maailmanmestaruus” -palkkion. Lisäksi Ferrari saa erillisen korvauksen pitkäkestoisesta osallistumisesta F1-sarjaan, Williams saa erillisen ”perinnekorvauksen” ja Mercedeksellä ja Red Bullilla on omat erikseen sovitut korvaukset.

Asiasta uutisoi Autosport.

Tallien saamat maksut

1. Ferrari 192 milj.
2. Mercedes 171 milj.
3. Red Bull 144 milj.
4. Williams 87 milj.
5. McLaren 82 milj.
6. Force India 67 milj.
7. Renault/Lotus 64 milj.
8. Toro Rosso 57 milj.
9. Sauber 54 milj.
10. Manor 47 milj.