Renaultin moottoripäällikkö Remi Taffin väittää, että tiimi on saanut yli puolen sekunnin eron suorituskykyyn voimanlähteen parannuksilla talven aikana. Kun V6-turbomoottoreiden aikakausi alkoi 2014, jäi Renault kilpailijoistaan jälkeen niin suorituskyvyssä kuin luotettavuuudessakin, ja siitä asti ranskalaisvalmistaja on ollut takaa-ajoasemassa Mercedekseen ja Ferrariin nähden.

Nyt Renault on työskennellyt kovasti, ja uudella moottorilla on tarkoitus kaventaa ero Mercedekseen puoleen.

– Olemme nyt siinä pisteessä, että tiedämme, että voimme saavuttaa sen, Taffin kommentoi Read Motorsportin mukaan.

– Konseptit on pöydällä, meillä on todistettua faktaa dynosta ja todistimme, että paransimme yli puoli sekuntia talven aikana, Taffin jatkaa.

Hän kuitenkin myöntää, että eroa Mercedekseen on vielä tässä vaiheessa paha arvailla.

– Totta puhuakseni, on hyvin vaikea verrata nyt Mercedekseen. He piilottelevat tasoaan, ja oletettavasti nostavat sitä kun päästään aika-ajojen kolmososioon. Uskoisin, että meidän pitäisi olla lähempänä heitä, mutta ero on yhä olemassa ja edelleen tavoitteenamme on, että pystymme tämän kauden saavutuksistamme riippuen haastamaan heitä kaudella 2017, mikäli onnistumme tekemään kokonaisuutena hyvän auton, Taffin toteaa.

Hän muistuttaa myös, että myös Red Bull ajaa edelleen ainakin toistaiseksi Renaultin valmistamilla moottoreilla, vaikka ne TAG Heureina nykyisin tunnetaankin.

– Jos työskentelemme heidän kanssa edelleen silloin, ehkä myös he voisivat olla jälleen haastajia. En usko, että he ovat menettäneet kykyään rakentaa voittoisia autoja, Taffin sanoo.

Renault-pomo Cyril Abiteboul sanoo, että vaikka suorituskyky on parantunut jo yli puolella sekunnilla, ei Renaultin tavoitteet tälle kaudelle ole taputeltu.

– Tähtäämme yli sekunnin etuun kauden aikana moottorin osalta. Se on tavoitteemme ja suunnitelmamme, Abiteboul toteaa.