Ranskalainen Romain Grosjean on ryhtynyt 18-vuotiaan kuljettajalupaksen Louis Deletrazin mentoriksi.

Haasin F1-tallissa tulevalla kaudella kisaava Grosjean haluaa auttaa sveitsiläiskuljettajaa saavuttamaan tulevaisuudessa paikan F1-sarjasta, ja hän on valmis antamaan neuvoja matkalla kuninkuusluokkaan.

– Halusin jakaa tietotaitoani nuorelle kuljettajalle. Minulla oli aikoinaan samanlainen systeemi Jean Alesin kanssa, joten ajattelin nyt toimia samoin, Grosjean toteaa Autosportille.

Deletraz on kiinnitetty Renault’n nuorten kuljettajien ohjelmaan. Grosjean teki aiemmin urallaan tiivistä yhteistyötä ranskalaismerkin kanssa, ennen kuin hän siirtyi täksi kaudeksi Haas-tallin riveihin.

– Muistan kuinka itse olin aivan pihalla samanikäisenä. En osannut edes kunnolla englantia, ja sitten minun piti vierailla Enstonen tehtaalla, jossa työskenteli lähes 400 ihmistä. Koskan olen käynyt läpi saman kuin hän, pystyn mielestäni opastamaan häntä haasteissa, Grosjean vakuuttaa.

Delatrez ajaa ensi kaudella Formula Renault 3.5 -sarjassa. Hänen isänsä Jean-Denis Deletraz ajoi kolme F1-osakilpailua 1994 ja 1995.