Saksalaisjulkaisu Auto Motor und Sport on tutkinut Barcelonassa ajettuja F1-testejä ja tehnyt niistä suomalaisittain lupaavia johtopäätöksiä.

Ferrari piti läpi testien erinomaista vauhtia Mercedeksen rinnalla ja tutkimuksen mukaan siitä vastasi erityisesti Kimi Räikkönen. Saksalaislehti painotti pitkän testiajon tärkeyttä, jossa Räikkönen kellotti äärimmäisen pehmeällä renkaalla koko joukon kovimman yksittäisen kierrosajan 1.22,765.

Tavallisella pehmeällä renkaalla ajettu testi oli Räikkösen osalta myös kovaa valuuttaa. Hän jäi 13 tuhannesosan päähän Nico Rosbergista ajalla 1.23,009. Räikkönen jätti pehmeillä kumeilla Sebastian Vettelin yli puolen sekunnin päähän ajalla 1.23,595.

Kauneinta luettavaa Auto Motor und Sportin tutkimuksessa oli kuitenkin pitkien testikierrosten lasketut keskiarvot. Räikkönen dominoi taulukkoa ajalla 1.28,921 lyöden jopa Lewis Hamiltonin kolmen kymmenyksen erolla. Vettel oli keskiarvon kolmas jääden Hamiltonista kolme sadasosaa.

Saksalaislehti muistuttaa kuitenkin, että ero Ferrarin ja Mercedeksen välillä voi olla tutkimusten tuloksia suurempi. Testeissä käytössä ollut polttoaineen määrä ja auton todelliset tehot ovat yksin tallin tiedossa.

Kauden avauskisa ajetaan Melbournessa viikon kuluttua.