Formula ykkösistä halutaan nopeampia, ja kaudelle 2017 on suunniteltu sääntöpakettia, joilla nykyisistä kierrosajoista saataisiin höylättyä sekunteja pois. Nopeuksia on kaavailtu kasvatettavaksi niin mekaanista kuin aerodynaamistakin pitoa kasvattamalla. Entinen F1-kuski Bruno Senna varoittaa kuitenkin aerodynamiikan vaikutusvallan lisäämisestä.

– Autoille ei pitäisi koskaan antaa lisää aerodynaamista pitoa, koska juuri sen takia kilpailu Formula ykkösissä on niin köyhää: liikaa aeroa, Senna kommentoi motorsport.comille.

– Siinä tapauksessa ainoa tapa saada kilpailusta yhtään hyvää on lisätä ylimääräisiä apuja, kuten DRS. On kuitenkin muita sarjoja, joissa ei ole mitään näistä mutta joissa silti nähdään ohituksia, Senna jatkaa.

Aerodynaamisen pidon sijaan hänen mielestään Formula ykkösissä pitäisi satsata mekaaniseen pitoon.

– Mutta kuitenkin, F1:ssä halutaan nähdä nopeimmat autot, joten antaisin itse niille pitävämmät renkaat ja vähentäisin aerodynaamista pitoa, Senna summaa.

Bruno Senna ajoi F1-urallaan 46 osakilpailua HRT:n, Williamsin ja Renaultin riveissä. Tätä nykyä hän kisaa Formula E -sarjassa.