Ferrarin pitkäaikainen yhteistyökumppani, öljynjalostusyhtiö Shell, väittää tallin ja yrityksen tämän kauden tiiviin yhteistyön öljy- ja polttoainepuolella tuoneen tallille massiivisen eron kierrosaikaan.

Ferrari on noussut täksi kaudeksi takaisin lajin huipulle oltuaan viime kaudella täysi vastaantulija. Suurimman huomion ja kiitokset on saanut tallin parantunut voimanlähde. mutta Shell-johtaja Guy Lovettin mielestä parantunut polttoaine sekä voitelu ovat napsaisseet kierrosajasta pois jopa puoli sekuntia.

– Meillä oli suunnitelmissa tehdä tällä kaudella aggressiivista kehitystyötä Ferrarin kanssa ja se huipentui osaltamme viiteen erilaiseen polttoaineseokseen, Lovett toteaa Autosportille.

– Se tarkoittaa sitä, että peräti 25 prosenttia kaikesta voimanlähteen parantumisesta on meidän ansiotamme. Se tarkoittaa kierrosajassa normaalilla moottoriradalla noin puolta sekuntia ja kisapituudessa puolta minuuttia, Lovett paukuttaa henkseleitä.

Lovett odottaa kehitystyön jatkuvan kiivaana myös ensi kaudella.

– Tekniseltä kannalta on jännittävää, että säännöt ovat pysyneet avoimina, sillä se antaa meille mahdollisuuden esitellä osaamistamme. Jatkamme voimakasta kehitystyötä Ferrarin kanssa myös jatkossa.