Jari-Matti Latvala voitti viime viikonloppuna ensimmäisen kerran urallaan Korsikan MM-rallin. Edellinen suomalaisvoittaja oli vuonna 1984 ykköseksi ajanut Markku Alén.

Korsika muistetaan suomalaisittain myös surullisena paikkana, sillä Henri Toivonen sai vuoden 1986 Korsikan MM-rallissa surmansa. Toivosta idolinaan vuosia pitänyt Latvala muisti edesmennyttä Toivosta voittonsa hetkillä.

– Hän oli 29, kun kuoli, ja itse olen nyt 30. Olemme siis samaa ikäluokkaa. Se on oikeastaan paras ikä rallikuljettajalle. On tarpeeksi kypsä ja kokenut ja omaa vauhtia hyviin tuloksiin, kertoi Latvala wrc.com -sivustolle.

– Henri lensi urallaan. Kaikki osui kohdilleen. Hänellä oli paras auto (Lancia), ja loistava tiimi. Hän aloitti kauden Monte Carlon voitolla ja johti Ruotsissa ennen konerikkoa. Kaikki oli otettavissa, ja sitten kaikki päättyi niin äkkiä.

– Minun on vaikea hyväksyä sitä ja kun tulin tälle saarelle, ajattelen, mitä hänelle tapahtui. Hänellä oli niin suuri johto, kun hän sai surmansa, Latvala sanoi.

Latvalalle voitto oli toinen perättäinen Ranskan MM-rallissa. Viime kaudella Ranskan MM-osakilpailua ei ajettu Korsikalla.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen