Jälleen kohtalokas pääosuma – koomaan vajonnut IndyCar-kuski menehtyi

© Kuva: Getty Images

IndyCar-kuljettaja Justin Wilson on kuollut. Wilson menehtyi sunnuntaina saamiina päävammoihin.

Andretti Autosportin tallin riveissä kilpailuun osallistunut Wilson osui toisesta autosta ulosajon jälkeen radalle lentäneeseen irtoromuun. Välittömästi tajuntansa tilanteessa menettänyt Wilson ajautui vielä päähän kohdistuneen osuman jälkeen seinään. Hän vaipui koomaan ja oli kriittisessä tilassa, kunnes 37-vuotiaan britin elämä katkesi eilen maanantaina paikallista aikaa.

F1-uran kauden 2001 F3000-mestari Wilson teki Minardilla ja Jaguarilla kaudella 2003. Hän saavutti 16 osakilpailussa yhden MM-pisteen. F1-uransa jälkeen britti teki pitkän uran vielä Amerikan kilparadoilla.

Päähän kohdistuneen iskun takia menehtymisestä on tullut todellinen huolenaihe kilpa-autoilussa. Jules Bianchista tuli reilu kuukausi sitten ensimmäinen F1-kuljettaja lähes kahteen vuosikymmeneen, joka menehtyi kilpailutilanteessa. Lisäksi Wilsonin maanmies ja ystävä Dan Wheldon kuoli rajussa onnettomuudessa kauden 2011 IndyCarin päätösosakilpailussa päävammoihin.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.