Kanadan GP on yleensä yksi koko F1-vuoden tapahtumarikkaimmista osakilpailuista, eikä viimevuotinen osakilpailu ollut poikkeus tähän.

Mercedekset vaikuttivat painelevan alussa jälleen yhteen ylivoimaiseen kaksoisvoittoon, mutta pian jarruongelmat iskivät hopeanuoliin. Lewis Hamilton joutui jopa keskeyttämään, mutta Nico Rosberg onnistui sinnittelemään lopulta kilpailun toiseksi, joskin huomattavasti tasoitusta muille antavalla autolla.

Ongelmien ilmetessä vastustajat iskivät. Red Bullin Daniel Ricciardo suoritti joukon upeita ohituksia, ja lopulta hän nousi kilpailun kärkipaikalle aivan viimeisillä kierroksilla.

Draama ei suinkaan päättynyt vielä tähän. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Sergio Perez ja Felipe Massa törmäilivät ajautuen rajusti rata-aitaan. Ennen kolariaan kuljettajat taistelivat jopa palkintokorokesijoituksesta, joten molemmat heittivät hukkaan ison kasan MM-pisteitä.

Suomalaisille kilpailu ei ollut mikään voitontriumfi. Valtteri Bottas oli seitsemän ja Kimi Räikkönen vasta kymmenes.

Muistele viime vuoden tapahtumarikasta osakilpailua ylläolevasta videosta.