McLarenin ratissa eilen tiistaina Barcelonassa testannut Oliver Turvey on vakuuttunut tallinsa ottavan oikeita edistysaskeleita vaikean alkukauden jälkeen.

Turvey sai testausmahdollisuuden jopa hieman yllättäen, sillä tarjolla olisi ollut kisakuskien Fernando Alonson ja Jenson Buttonin lisäksi myös Kevin Magnussenin sekä Stoffel Vandoornen kaltaisia juniorikuljettajia. Turvey on kuitenkin testannut todella paljon tallin simulaattorilla, joten McLaren koki hänen olevan oikea mies kertomaan vastaavatko simulaattorituloket ratakokemuksia.

McLaren tuo testeihin paljon uusia osia joita se testaa. Turveyn mukaan tämä on hyvä tapa toimia.

– Filosofiamme on ollut jo muutaman vuoden ajan tällainen, ja mielestäni talli etenee hyvään suuntaan, Turvey toteaa Autosportille.

– Auto on paremmin ajettava, ja se on hyvä asia pitkällä tähtäimellä. Konsepteilla on tapana kestää kehittyä, mutta olen varma että tässä kokonaispaketissa on vielä paljon potentiaalia.

Turvey huomasi joidenkin muutosten toimineen eri lailla simulaattorissa kuin ajoradalla.

– Autossa on paljon muutoksia aerodynamiikan puolella, joten on mielenkiintoista nähdä ja kokea miten ne näkyvät ja vaikuttavat. Auto on myös edelleen hieman levoton takaosastaan, kuten Button kilpailun jälkeen valitti.

Barcelonan testit jatkuvat tänään keskiviikkona. McLarenilla ajovastuun ottaa kisakuljettaja Jenson Button.