Volkswagenin Jari-Matti Latvala otti kauden ensimmäisen osakilpailuvoittonsa rallin MM-sarjassa voitettuaan Portugalin MM-rallin. Hän voitti Volkswagenin kolmoisvoittoon päättyneessä rallissa tallikaverinsa Sebastien Ogierin 8,2 sekunnilla. Andreas Mikkelsen oli kolmas jääden Latvalasta 28,6 sekuntia.

Latvalan edellinen MM-rallin voitto tuli viime vuonna Ranskassa, eli hän ehti ajaa kuusi osakilpailua ilman voittoa, eikä saanut kauden kolmesta edellisestä kisasta pistettäkään.

– Monet ovat epäilleet, tulenko enää koskaan takaisin. Tämä on ollut ralliurani vaikeinta aikaa, kun pisteitä ei ole tullut kolmeen kisaan. Voitto tähän paikkaan on todella ainutlaatuista, sanoi Latvala Nelonen Pron suorassa Power Stage -lähetyksessä.

Latvala otti johdon rallissa perjantaina neljännen erikoiskokeen jälkeen pysyen kärjessä maaliin saakka. Perjantain päätteeksi hän oli tuolloin kuudentena olevasta Ogieria 25,9 sekuntia edellä, mutta lauantain päätteeksi toiseksi noussut Ogier oli enää 9,5 sekunnin päässä.

Latvala ajoi sunnuntain kolmella erikoiskokeella yhden pohja-ajan varmistaen voiton. Power Stagen voiton ja kolme lisäpistettä otti Ogier. Latvala oli Power Stagen toinen.

MM-sarjaa johtaa edelleen Ogier 105 pisteellä. Latvala nousi sarjassa viidenneksi 46 pisteen turvin. Latvalalla on matkaa MM-sarjan kakkosena olevaan Mikkelseniin 17 pistettä.

Rallin MM-sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Sardiniassa.