Ferrarilla uskotaan, ettei tulevan SF15-T-auton välillä ole yhtä suuria eroja aika-ajo- ja kilpailusuorituskyvyssä kuin viime vuoden mallissa.

Tallin tekninen johtaja James Allison uskoo erityisesti voimanlähdemuutosten olleen iso askel eteenpäin auton suorituskyvyssä. Tallin ei enää tarvitse antaa tasoitusta muille voimanlähteestä, joka keräsi hukkaenergiaa tehottomammin kuin kilpailijansa.

– Meillä oli lukemattomia ongelmia viimevuoden moottorin ja voimayksikön kanssa, Allison selittää.

Allison selittää viimevuoden moottorin olleen tehottomampi ja konstikkaampi hallittava kuin muiden pitkällä matkalla. Tämä oli hänen mukaansa syy siihen, miksi auto pärjäsi useimmiten paremmin aika-ajoissa kuin kilpailuissa.

– Olemme pyrkineet muuttamaan moottorin rakennetta ja toimintamallia jotta suorituskyky olisi tasaisempi.

Allison onkin mielissään FIA:n päätöksestä avata moottorinkehitys myös täksi kaudeksi. Tämä tasoittaa tallien voimasuhteita ja antaa Ferrarillekin tilaisuuden paikata edelliskauden virheensä.

Allison kertoo myös uuteen autoon tehdyn paljon muutoksia erityisesti aerodynaamiselle puolelle. Auton takaosa on paljon kompaktimpi, minkä lisäksi auton jäähdytystä on paranneltu. Muutosten pitäisi sopia erityisesti Kimi Räikköselle, joka kärsi viime kaudella näistä auton huonoista puolista erityisen pahasti.