McLarenin testikuljettajanakin ajanut DTM-mestari Gary Paffett arvioi FIA:n kaudeksi 2016 valmisteleman superlisenssien myöntämisessä sovellettavan pistejärjestelmän olevan perusidealtaan järkevä, mutta toteutukseltaan puutteellinen.

Uusien sääntöjen puitteissa kuljettajan tulee olla muun muassa paitsi täysi-ikäinen, myös riittävän menestynyt muissa luokissa, kuten junioriformuloissa ollakseen oikeutettu superlisenssiin.

Menestyksestä muissa luokissa saa pisteitä FIA:n laatiman taulukon mukaisesti ja kun pisteitä on kolmen vuoden ajalta kertynyt riittävä määrä kuljettaja on oikeutettu superlisenssiin.

– Yhdyn teoriaan, mutta tiettyjen sarjojen, erityisesti DTM:n, jättäminen pois lisenssipistejärjestelmästä on vika, Paffett sanoi viikonloppuna Autosport Internationalissa Reutersille.

– Kun voitin mestaruuden 2005 olin kolmatta vuotta DTM:ssä ja minulla oli hyvä mahdollisuus päästä formula ykkösiin 2006. Nyt tällä järjestelmällä se ei onnistuisi, koska olisin ajanut kolme vuotta DTM:ssä, enkä näin ollen olisi kerännyt pisteitä superlisenssiin.

Paffett jatkoi muistuttamalla, että DTM on suurten autovalmistajien edustama teknisesti ja urheilullisesti erittäin korkeatasoinen sarja.

– Minusta [lisenssi-] järjestelmä vaatii vielä hiukan työtä… Varsin paljon hienosäätöä sanoisin, hän päätti.