Historian ensimmäinen Formula E -kisa päättyi dramaattisesti Pekingissä kisaa johtaneen kaksikon Nico Prostin ja Nick Heidfeldin kolaroitua viimeisessä mutkassa. Prostin sivuttaisliike johti osumaan, joka nosti ohitusta yrittäneen Heidfeldin auton pelottavaan lentoon.

Kumpikaan osapuolista ei kuitenkaan ottanut molempien keskeytyksiin johtaneesta tapahtumasta syytä niskoilleen.

– En suoraan sanottuna tiedä, mitä hän yritti. En nähnyt häntä, mutta yritin päästää hänet läpi, mutta se oli liian myöhäistä ja hän osui vasempaan eturenkaaseeni, Prost selitti.

– Sillä nopeudella, joka hänellä oli, minusta mitään mahdollisuuksia ohitukselle ei ollut mutkaan tultaessa. Ajattelin, että hän ei yritä mitään typerää, mutta hän yritti itsemurhahyppyä, ranskalainen jyrisi.

Heidfeld ei asiasta aivan samaa mieltä ollut, mutta kommentoi tapahtumaa hieman maltillisemmin:

– En ole vihainen hänelle, mutta yllätyksettä hänellä oli erilainen mielipide kolarista kuin minulla. Hänestä se oli minun virheeni ja ohitusta ei ollut mahdollista suorittaa siinä paikassa. Minä olen aika varma, että oli, Heidfeld sanoi.

– Sellaista on kilpa-ajo. Me olemme ystäviä, me kilpailemme yhdessä urheiluautoissa ja se, että olen kunnossa, on pääasia.

Palkintokorokkeelle nousivat Lucas di Grassi, Franck Montagny sekä Daniel Abt.

Päivitys: Abt tiputettiin kolmannelta sijalta kymmenenneksi vielä epäselvistä syistä. Palkintokorokkeelle nousi näin Sam Bird.

Kommentit: formulaspy.com