Williamsin Valtteri Bottaksen Belgian GP:n aika-ajot olivat hänelle pieni pettymys. Auton tuttu ongelma, renkaiden lämmitys, muodostui viileässä ja kosteassa säässä jälleen haasteeksi.

– Viimeiset harjoitukset osoittivat meillä olevan erittäin vahva auto kuivalle kelille, mutta märät olosuhteet päästävät kilpailijat lähemmäksi meitä. Valitettavasti me emme tänään suoriutuneet aika-ajoista niin hyvin kuin olisimme voineet, Bottas sanoi.

– Minä menetin ruuhkan vuoksi renkaista lämpöä lämmittelykierroksella, jonka onnistuminen meille on ratkaisevaa. Se teki viimeisestä kierroksesta aiempia vaikeamman minulle. Me menetimme myös aikaa läpi koko session kakkossektorissa.

Mercedeksen ylivoimaisen vauhdin huomioiden kuutosruutu ei kenties kuitenkaan ole merkittävästi huonompi kuin vaikkapa kolmen kymmenyksen päähän jäänyt kolmosruutu. Tavoitteena Bottaksella on joka tapauksessa podium; askelman määrittelee Mercedeksen ongelmat tai niiden puute.

– Kuudes ruutu on yhä hyvä. Me voimme pärjätä huomenna paremmin ja mikäli sää on kuiva, meillä on hyvä mahdollisuus haastaa Ferrari ja Red Bull, hän sanoi.