Meksikon ja Azerbaijanin lisääminen F1-kalenteriin vuosina 2015 ja 2016 voi johtaa jälleen yhtenottoon sarjan kaupallisen johdon ja tallien välillä.

Mikäli olemassaolevia kisoja ei jätetä ohjelmasta pois, edessä olisi ennätysmäisen pitkä 21-kisainen kausi 2016.

Auto Motor und Sport kertoo, että huolimatta promoottoreiden maksamista kymmenien miljoonien dollareiden arvoisista lisenssimaksuista, ylimääräisten kisojen aiheuttamat kulut talleille olisivat niiden laskelmien mukaan tämänhetkisessä tilanteessa jo lisätuloja suuremmat.

Tallit ovat lisäksi toistuvasti vedonneet siihen, että kalenterin venyminen aiheuttaa ylirasittumista henkilöstössä.

Bernie Ecclestone on pitänyt viimeaikoihin asti elossa myös toistuvasti lykättyä Amerikan GP:n nimellä kulkevaa New Jerseyn kisaa. Miljardööri kommentoi noin viikko sitten, että tapahtuma olisi kalenterissa aikaisintaan 2016.