Formula ykkösissä ei tulla enää näkemään uutta Concorde-sopimusta, arvioi sarjan kaupallinen johtaja Bernie Ecclestone torstaina Wall Street Journalissa.

Yksityiskohdiltaan salainen kolmikantainen sopimus kaupallisten oikeuksien haltijan, tallien ja FIA:n välillä määrittelee muun muassa tulonjaon sarjassa ja sitouttaa tallit mukaan lajiin.

Uusimman Concorden piti tulla voimaan jo viime kaudeksi, mutta sopimukseen ei olla yhäkään päästy. Ecclestone on sen sijaan allekirjoittanut tallien kanssa väliaikaisratkaisuna erillisiä kaupallisia sopimuksia.

Toisin kuin Concordeen, niihin ei kuitenkaan tehdä kirjauksia lajin sääntökehityksestä, millä on potentiaalia aiheuttaa ikäviä yllätyksiä talleille, ja sitä kautta heikentää lajin vetovoimaa erityisesti lajista riippumattomien suurten valmistajien silmissä.

Hiljattain perustetun formula ykkösten strategiaryhmän vuoksi tarvetta ei kuitenkaan enää uudelle Concordelle ole, Ecclestone sanoo. Ryhmä, johon kuuluu FIA, kaupallisten oikeuksien haltija sekä kuusi suurta tallia, päättävät muun muassa säännöistä.

– Kaikki ovat varmaankin totuuden nimissä unohtaneet [Concorden], sillä nykyiset sopimukset strategiaryhmän kanssa tekevät siitä tarpeettoman, F1-pomo selitti.