Torstaina korvausjutun Englannin korkeimmassa oikeudessa ainakin näennäisesti voittanut Bernie Ecclestone on tuomarin mukaan ”epäluotettava” todistaja.

Saksalaisyhtiö Constantin Medien haki miljoonakorvauksia Ecclestonelta liittyen F1-sarjan hallintoyhtiön osakkeiden myyntiin Bayerische Landesbankilta CVC Capitalille viime vuosikymmenellä.

Yhtiön mukaan kauppahinta ei vastannut osakkeiden todellista arviota, mistä yhtiö sanoo sille syntyneen tulonmenetyksiä.

Tuomari Guy Neweyn päätös korvauksista oli Ecclestonelle myönteinen, mutta tuomarin arvio F1-pomosta ei niinkään.

– Pelkäänpä, että minun on mahdotonta nähdä [Ecclestone] luotettavana tai rehellisenä todistajana, Newey sanoi Reutersin mukaan.

Tuomari myös totesi, että Ecclestonen maksamat miljoonat osakekaupasta neuvotelleelle pankkiiri Gerhard Gribkowskylle – joka jo aiemmin tuomittiin vankeuteen tapahtumasta Saksassa – olivat lahjus. Ecclestone itse on sanonut Gribkowskyn kiristäneen häntä.

– Ne olivat lahjus. Ne maksettiin siksi, että Ecclestone teki korruptoituneen kaupan Gribkowskyn kanssa toukokuussa 2005, minkä puitteissa Gribkowsky saisi palkkion osakkeiden myynnistä Ecclestonen haluamalle ostajalle, tuomari sanoi.

Vaikkakaan Ecclestone ei nyt joutunut maksamaan korvauksia, tuomarin lausunto voi enteillä vaikeuksia F1-pomolle hänen samasta aiheesta käytävässä korruptio-oikeudenkäynnissä Saksassa. Käsittely alkaa huhtikuussa.