Vuosi 2013 lähestyy ruutulippua, ja on aika muistella hieman menneitä. Käymme vuoden loppuun asti kerran päivässä läpi menneen vuoden puhuttaneimpia uutisiamme. Kuukausi kerrallaan, joka päivä klo 15.

Toukokuussa Kimi Räikkösen kausi alkoi vaikuttaa hyvin vahvalta; Espanjan GP:ssä suomalainen otti jo kauden neljännen podiuminsa viidessä kisassa ja kolmannen peräkkäisen kakkosijan. Romain Grosjeanin kisa päättyi tekniseen vikaan.

Räikkösen podium- ja jopa pisteputki olivat kuitenkin päättyä Monacossa. Suomalainen oli sijoittumassa viidenneksi, mutta kisan lopussa McLarenin Sergio Perezin syöksypommittajaimitaatio puhkaisi suomalaisen renkaan, mikä vaati suunnittelemattoman varikkopysähdyksen.

Tuoreet renkaat viimeisillä kierroksilla nostivat kuitenkin Räikkösen vielä kymmenenneksi. Tätä tosin auttoi Williamsin Valtteri Bottaksen tarjoama apu, mikä puolestaan suututti Sauber-tallin.

Vielä paljon huonommin Monacon viikonloppu sujui Grosjeanilta, joka kolaroi sen aikana useita kertoja päättäen itse kisan lopulta varikolle osuttuaan Toro Rosson Daniel Ricciardoon. Aussilla olikin sanottavaa ranskalaisesta seuraavalla viikolla blogissaan.

Mercedes oli toukokuussa otsikoissa niin hyvässä kuin pahassa. Nico Rosberg otti voiton Monacossa, mutta aika-ajoissa nopean auton kovakouraisuus renkaille aiheutti hämmentävän kovia haasteita Espanjan kisassa molemmille kuljettajille.

Muita aiheita olivat muiden muassa Sir Richard Bransonin toimiminen lentoemona Caterham-pomo Tony Fernandesin lentoyhtiössä sekä entisen NASCAR-kuljettajan sykähdyttävä puhelu hätänumeroon itsemurhan yhteydessä.

12.5: Räikkösen pomo: ”Meidät nähdään altavastaajana ja se sopii meille”

12.5: Lewis Hamilton hämmentynyt – ”Tämä oli aivan liian kovaa”

12.5: Miljardööri Branson piti F1-lupauksensa – katso nöyryyttävät kuvat

19.5: Kilpa-ajotähti teki itsemurhan – vertahyytävä hätäpuhelu julki

23.5: Räikkösellä, Hamiltonilla ja Vettelillä ainutkertaiset kypärät – katso kuvat

26.5: Nico Rosberg Monacon GP:n voittoon – Räikkönen pisteille

26.5: Kimi Räikkönen: ”Perezillä ei selvästikään ole aavistustakaan mistä hän puhuu”

27.5: Räikkösen ex-tallikaverilta mielenkiintoinen tieto Grosjeanin sopimuksesta

29.5: Valtteri Bottas sai vihat niskoilleen – ”Harvoin nähnyt niin epäurheilijamaista käytöstä”

30.5: Kilpakumppani Romain Grosjeanille: ”Sinä olet idiootti”