Kimi Räikkösen McLaren-tallikaveri David Coulthard arvioi tuoreessa BBC Sportin kolumnissaan, että Lotuksen Romain Grosjean on tällä hetkellä F1-uransa puolesta jo hyvin heikoilla jäillä Monacon GP:n surrealistisen kolarisuman jälkeen.

– Joitain poikkeuksia lukuun ottamatta vaikuttaa siltä, että hän on joko täysin anonyymi tai sitten otsikoissa täysin vääristä syistä, Coulthard kirjoittaa.

– Hän oli erittäin nopea Monacossa, mutta varsin usein tilanne oli riistäytymässä hänen käsistään. Neljää kolaria yhden viikonlopun aikana on mahdotonta hyväksyä.

Tarkentamatta asiaa selvemmin, skotti sanoo tietoihinsa viitaten, että Lotus-kuljettaja on jonkinlaisella koeajalla tallissa.

– Me olemme kuulleet, että Grosjeanilla on eräänlainen koeaikasopimus, jota tarkastetaan aina silloin tällöin, ja seuraava tarkastuspäivämäärä on tulossa lähiaikoina.

– En halua haukkua tätä penskaa koska hän on selvästikin mukava jätkä ja hänellä on hyvin nopeutta, mutta hän on kokenut niin monta onnettomuutta, että ne eivät aina ole voineet olla toisen kuljettajan syytä taikka huonoa onnea.

– Läpi lajin historian on aina ollut jätkiä, joiden ”olisi pitänyt menestyä”, mutta jotka eivät pystyneet saamaan kaikkea tarpeellista kokoon. Ellei hän pysty löytämään oikeaa tasapainoa vauhdin ja varovaisuuden välillä, Grosjeanista on tulossa yksi sellainen lisää.