Vuosi 2013 lähestyy ruutulippua, ja on aika muistella hieman menneitä. Käymme vuoden loppuun asti kerran päivässä läpi menneen vuoden puhuttaneimpia uutisiamme. Kuukausi kerrallaan, joka päivä klo 15.

Syyskuussa ajettiin kaksi F1-osakilpailua. Italian ja Singaporen GP:t menivät hurjaan voittoputkeen yltyneen Sebastian Vettelin nimiin. Italiassa 11:nteen lähtöruutuun jääneen Kimi Räikkösen kisa meni pilalle startissa, kun hän ajoi Sergio Perezin perään. Maalissa Räikkönen oli 11:s. Singaporessa suomalainen ajoi upeasti 13. ruudusta kolmanneksi selkävaivaisena. Mark Webber ja Fernando Alonso saivat GP:n jälkeen kisan tuomaristolta varoitukset, kun radan varteen jäänyt Webber oli hypännyt Alonson kyytiin jäähdyttelykierroksella. Webberille varoitus oli kauden kolmas ja australialainen sai lähtöruuturangaistuksen seuraavaan kisaan.

Räikkönen oli muutenkin syyskuun ykköspuheenaihe – eikä vähiten siksi, että suomalaisen Ferrari-sopimus julkaistiin 11. syyskuuta. Saksalaislähteet kirjoittivat ennen sopimuksen julkaisua, että Kimin palkan maksaisi Ferrarin pitkäaikainen sponsori, öljy-yhtiö Shell.

Ennen Kimin Ferrari sopimuksen julkaisua yksi kuuma puheenaihe oli Ferrarin ja Fernando Alonson välit. Alonso muun muassa kritisoi talliaan tiimiradiossa Italian GP:n yhteydessä, mikä nostatti kohua entisestään.

4.9: Jenson Button rakasti V10-moottoreita ja viettää aikaa lähinnä yhden kuskin kanssa

7.9: Fernando Alonso haukkui Ferrarin: ”Olette kaikki typeriä”

9.9: Kimi Räikkösen Ferrari-neuvottelut: ”Rahasta nopeasti sopuun, muista ehdoista väännettiin”

9.9: Tässä on Kimi Räikkösen palkka Ferrarilla – maksajana Jorma Ollilan johtama Shell!

10.9: Felipe Massa vahvisti lähtönsä Ferrarilta

11.9: Kimi Räikkönen kommentoi paluutaan: ”En malta odottaa”

17.9: Felipe Massa: Ei enää apua Fernando Alonsolle

19.9: Lewis Hamilton: ”Kimi on ajanut sensaatiomaisen hyvin”

22.9: Sebastian Vettelillä nyt aktiivikuskeista eniten voittoja, paaluja ja mestaruuksia

23.9: Lewis Hamilton ihmetteli Räikkösen nousua: ”En tiedä mistä Kimi tuli, uskomatonta”

Löydät kaikki kuukausikoosteet tästä!