Vuosi 2013 lähestyy ruutulippua, ja on aika muistella hieman menneitä. Käymme vuoden loppuun asti kerran päivässä läpi menneen vuoden puhuttaneimpia uutisiamme. Kuukausi kerrallaan, joka päivä klo 15.

Lokakuussa huomiota formula ykkösissä keräsi paljolti Kimi Räikkösen ja Lotuksen äärimmäisen jyrkästi ja äärimmäisen julkisesti heikentyneet välit.

Kuu alkoi tallille erittäin hyvin Korean GP:llä, jossa kuljettajakaksikko Räikkönen ja Romain Grosjean ottivat tuplapodiumin. Viimeksi mainittu ei tosin arvostanut Räikkösen ohittamaksi tuloa kisan lopussa ja vaati hyväkseen tallimääräystä vedoten tuoreempiin renkaisiinsa sekä vastaavaan palveluun aiemmin kaudella Räikköselle.

Seuraavana sunnuntaina Japanin GP:ssä ei suurta draamaa koettu; Lotukset sijoittuivat tällä kertaa päinvastaisessa järjestyksessä sijoille kolme ja viisi. Grosjeanin toinen peräkkäinen podium ja vahva taistelu Red Bulleja vastaan nostivat hänet kuumaksi nimeksi mediassa.

Intiassa pari viikkoa myöhemmin tallin ilmapiiri tulehtui pahasti. Heikon aika-ajosuorituksen jälkeen kisassa komeasti noussut Grosjean ahdisteli kolmannella sijalla ollutta Räikköstä, joka yritti pitää puolikuolleita renkaitaan elossa kisan loppuun asti saadakseen podiumin.

Kun Grosjean ei päässyt heti Räikkösestä ohi, Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane komensi tiimiradiossa kiroillen suomalaista antamaan tietä, minkä vanavedessä marraskuussa oli tiedossa tallin kannalta valitettavia tapahtumia, jotka alkoivat Räikkösen poisjäännillä Abu Dhabin torstain mediatapaamisista.

Kuukauden muita uutisia olivat muun muassa huhut Fernando Alonson neuvotteluista McLarenin kanssa jopa jo ensi kautta silmällä pitäen sekä surullinen viesti Maria de Villotan poismenosta. Red Bullin puolestaan kerrottiin menettävän tekniikkapomo Adrian Neweyn kakkosmiehen McLarenille.

4.10: Kimi Räikkösen ensi kauden tallikaveri voi vaihtua – shokkisiirto mahdollinen

6.10: Lotus-pomo myönsi: Grosjean hermostui Kimi Räikkösen tempusta

11.10: Lisää tietoa silmänsä menettäneen F1-kuljettajan kuolemasta

17.10: Uskomaton siirtohuhu – ”Red Bull -pomo oli niin järkyttynyt, että juoksi pois”

20.10: Lehti: Siirto lähellä – ”Fernando Alonso pohtii pikaisia hyvästejä”

27.10: Lotus vaati Räikköstä päästämään Grosjeanin ohi – ”Älä ***** huuda!”

28.10: Kimi Räikköseltä paljon puhuva kommentti Lotuksesta: ”Ehkä he voisivat vähän tarkistaa asennettaan”

30.10: Kimi Räikkösen tallipäällikkö joutui pilan kohteeksi – ”Mene v*ttu pois tieltä!”

31.10: Lehti: Kimi Räikkösen ja Lotuksen välit tulehtuneet pahasti

31.10: Yllätyspaljastus: Lotus johtaa harhaan Kimi Räikkösen poissaololla? – ”Juttu haiskahtaa”

Löydät kaikki kuukausikoosteet tästä!