F1-toimittaja Will Buxton uskoo, että Lotus-talli saattaa hyvinkin pitää tarkoituksellisesti elossa kohua, jonka Kimi Räikkösen poisjäänti Abu Dhabin torstain mediatapaamisista on aiheuttanut.

Buxton kirjoittaa blogissaan, että vaikkakin Lotuksen ja Räikkösen suhde on mitä varmimmin kärsinyt kuluvan kauden aikana kolhuja, hänen ”myöhästymisensä” Abu Dhabista ei liity asiaan mitenkään.

– Kimi ei ollut paddockilla tänään siksi, että hänellä ei koskaan ollut siihen aikomustakaan. Ja tämä päätös tehtiin kauan ennen kuin häntä käskettiin mennä v*ttuun Romain Grosjeanin edestä.

Buxton kertoo jutelleensa Lotuksen edustajan kanssa Intian GP-viikonlopun aikana. Kyseinen henkilö kertoi jo tällöin, että Räikkönen matkustaisi Abu Dhabiin vasta torstaina ja saattaisi näin ollen hyvinkin myöhästyä mediatapaamisista.

– Minusta tämä koko juttu haiskahtaa luovalta PR-toiminnalta, josta Lotus on kuuluisa. Tämä haiskahtaa siltä, että talli yrittää pitää lööppiä elossa – yrittää pitää elossa juttua, joka pitää heidät twitter-trendien kärjessä, Buxton täräyttää.