Duisburg-Essenin yliopiston autoteollisuusalan tutkimuskeskuksen CAR:n mukaan Länsi-Euroopan autoteollisuus käy kysynnän puolesta parhaillaan läpi heikointa vuottaan kolmeen vuosikymmeneen. Asiasta kertoo Deutsche Welle tiistaina.

Keskuksen tekemä tutkimus ennakoi, että henkilöautoja tullaan myymään tänä vuonna 5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna, joka oli heikko. Kokonaismyynneiksi tutkimus arvioi 11,89 miljoonaa autoa tänä vuonna.

Kaikkein pahimmin ala kärsii Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa sekä Kreikassa. Syyksi kerrotaan euroalueen velkakriisi. Näiden maiden automarkkinat tippuivat lähes viidenneksen viime vuonna ja tänä vuonna odotetaan tippuvan yhä 9,6%.

– Työttömät ihmiset eivät ole kovin innokkaita ostamaan autoja, ja seurauksena tästä on, että Euroopan autoteollisuus on kokemassa pahinta vuottaan sitten ensimmäisen öljykriisin 30 vuotta sitten, sanoi tutkimuskeskuksen päällikkö Ferdinand Dudenhöffer.

Mies lisäsi, että Etelä-Euroopan huippukorkeat työttömyysluvut huolehtivat siitä, että mahdollisuudet alan nopealle paluulle kasvuun ovat käytännössä olemattomat.