Portugalin MM-ralli on päättynyt Volkswagenin Sebastien Ogierin selvään voittoon. Toiseksi ajoi Citroënin Mikko Hirvonen ja kolmanneksi Volkswagenin Jari-Matti Latvala.

Vielä lauantaina Latvala oli rallissa toisena iskuetäisyydellä kisaa johtaneesta tallikaveristaan, joka kuitenkin päivän loppua kohden alkoi jälleen vetää kaulaa suomalaiseen.

Sunnuntai alkoi Latvalalle jokseenkin katastrofaalisesti auton kärsittyä tekniikkamurheista EK12:lla. Latvalan auto toimi enää takavetoisena ja hän menetti aikaa noin minuutin sekä toisen sijansa Hirvoselle. Seuraavalla etapilla Latvalan ongelmat jatkuivat 3 menetetyn minuutin arvoisesti.

Tekniikkaongelmista EK12:lla kärsi myös Ogier, joka kuitenkin säilytti johtonsa turvallisella vajaan 40 sekunnin marginaalilla Hirvoseen.

Päivän toiseksi viimeisellä pätkällä Latvalan Volkkari toimi jälleen moitteettomasti ja mies oli toiseksi nopein pohja-ajan kellottaneen Mads Östbergin jälkeen. Ogierin ja Hirvosen ero oli venähtänyt noin 50 sekuntiin tässä vaiheessa.

”Ajan nyt rallia, enkä taksia”

Latvala oli rallin päätteeksi iloisella tuulella. Tekniset ongelmat veivät ainakin toisen sijan, mutta kuljettaja oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Täytyy olla iloinen: ensimmäinen podium VW:llä ja pystyin ajamaan hyvin. Argentiinassa voidaan taistella voitosta. Nyt ajaminen rupesi sujamaan. Ajan nyt rallia, enkä taksia!, Latvala sanoi iloisena ralliradiolle.

Toisen sijan ottanut Hirvonen oli tyytyväinen tulokseensa, mutta lisäsi, että paranettavaa yhä on.

– Toinen tila on ok, mutta täytyy jatkaa täytyy ja kehittymistä. Pitää parantaa sekä autoa että omaa ajamista, Hirvonen sanoi rauhallisesti.

Ogier oli sairaana rallin aikana ja voitto tällaisissa olosuhteissa oli enemmän kuin mieluinen.

– Ralli oli aika vaikea. Maanantaina ei ollut varma, että voisinko startata. Nyt olen äärimmäisen iloinen.

Rallin päättäneessä Power Stage -pätkässä pisteet jaettiin Ogierin, Östbergin sekä Latvalan välillä.

Portugalin rallin lopputulokset:

1. S. OGIER 0.0
2. M. HIRVONEN +58.2
3. J. LATVALA +4:04.5
4. E. NOVIKOV +5:27.7
5. N. AL-ATTIYAH +7:43.5
6. A. MIKKELSEN +9:39.8
7. M. PROKOP +15:04.2
8. M. OSTBERG +15:43.6
9. K. AL QASSIMI +15:56.9
10. E. LAPPI +16:21.0