Entinen McLaren-kuljettaja ja viisikertainen osakilpailuvoittaja John Watson uskoo McLarenin alkukauden ongelmien juontavan juurensa suurelta osin tähtikuljettajansa Lewis Hamiltonin menettämisestä.

Talli on kertonut olevansa vakuuttunut Sergio Perezin suorituksista kahdessa ensimmäisessä kisassa, mutta Watson ei väitettä niele.

– Red Bullilla on kaksi erittäin kokenutta kuljettajaa, kuten myös Ferrarilla ja Mercedeksellä. McLarenilla näyttäisi olevan puolitoista kuljettajaa, Watson tokaisi BBC:lle.

– Perezin pestaaminen Hamiltonin korvaajana nosti jokusen kulmakarvan paddockilla. Vaikkakin useimmat varmaankin sanoisivat, että hänellä on nopeutta kierroksella, hänen kisasuorituksensa ovat heikommin tunnettu muuttuja.

– Hän ajoi jokusen upean kisan viime vuonna [Sauberilla], mutta en ole vielä aivan selvillä, että mitä tietoa tai arvoa hän tuo talliin.

Ex-kuljettaja myöntää, että McLarenin auto ei ole huippuluokkaa, mutta toteaa, että tässäkään kontekstissa meksikolaisen suoritukset eivät ole häntä ainakaan vielä vakuuttaneet.

– Jos Perezille antaa hyvän auton, hän saattaisi loistaa, mutta täydellinen kuljettaja on se, joka kykenee puristamaan suorituskykyä irti alisuoriutuvasta autosta. Vielä ei ole selvää, onko Perezillä potentiaalia siihen.

– Suuret tallit hyötyvät kahdesta kuljettajasta, joilla on paljon kokemusta ja kisavoittoja vyönsä alla ja minusta McLaren häviää tältä osin ainakin lyhyellä tähtäimellä.