Kimi Räikkösen avauskisa viikonloppuna Melbournessa meni nappiin, kun suomalaistykki juhli voittoa korkeimmalla palkintopallilla.

BBC:n asiantuntija ja ex-formulakuski David Coulthard antaa ansionsa Räikköselle, mutta muistuttaa samalla Kimin takana operoivista huippuihmisistä. Ilman hyvää autoa on vaikea tai jopa mahdoton ottaa ykkössijoja.

Talli on esimerkiksi saanut arvokkaan vahvistuksen Red Bullilla työskennelleen Ciaran Pilbeamin, mikä auttaa varmasti mestaruusauton suunnittelussa.

Coulthard korostaa sitä, että ei ole varmasti haitaksi, että Pilbeam on saanut seurata läheltä F1:sten taitavimman ja menestyneimmän suunnittelijavelhon Adrian Neweyn työtä Red Bullilla. Hänestä voi tulle hyvinkin takuumies Räikkösen menestymiselle.

– Lotuksella on todennäköisesti muita kärkitiimejä pienempi budjetti, mutta heidän insinööritiimissä on loistavaa vakautta, Coulthard sanoo BBC:llä.

– Heillä on hyviä tyyppejä, mutta lisäksi Lotus on saanut täksi vuodeksi Ciaran Pilbeamin, joka oli Mark Webberin insinööri Red Bullilla.

Kimin Australian voitosta osakunnia kuuluukin taustaryhmälle.

– Se ei ollut pelkästään Kimistä kiinni – hän tarvitsi auton balanssia renkaiden hallitsemiseen, joten Lotus on tehnyt hyvää työtä.

Seuraava kisa ajetaan jo tulevana viikonloppuna Malesiassa. Jatkuuko Räikkösen voittokulku?