Ferrari on julkistanut Genevessä uuden hyperautonsa, jonka nimeksi on nyt varmistunut ”LaFerrari”.

Top Gearin tietojen mukaan auton kiihtyvyys nollasta sataan on alle kolme sekuntia ja nollasta kahteen sataan alle seitsemän. McLaren lupaa omalle P1-autolleen samankaltaisia arvoja, joskaan kumpikaan valmistaja ei ole julkistanut omien hyperautojensa tarkkoja lukuja.

Auton huippunopeutta ei myöskään ole paljastettu, mutta sen kokonaissuorituskyky on hulppea, sillä sen kerrotaan lyöneen Ferrari Enzon kierrosennätys Fioranon testiradalla peräti viidellä sekunnilla. LaFerrarin nimissään pitämä ennätys on nyt hiukan alle minuutti kaksikymmentä sekuntia.

Moottorina on lähes 10 000 kierrokseen pystyvä V12, joka kehittää 790 bruttohevosvoimaa. Sähkömoottori lisää kokonaistehon 950 bruttohevosvoimaan.

Autoja valmistetaan 499 kappaletta. Hintaa ei ole vahvistettu, eikä liene auton ostajille myöskään olennainen tieto.

Katso Top Gearin galleria tästä.