Mercedeksen tallipäällikkö Ross Brawn on kuluneella viikolla ollut otsikoissa potkuhuhujen ansiosta, joita luonnollisestikaan kukaan ei ole myöntänyt.

Tallin johtotehtäviin siirtyneen entisen F1-mestari Niki Laudan tulon jälkeen Mercedes on hankkinut riveihinsä paitsi ex-McLaren-kuljettaja Lewis Hamiltonin, myös Williams-pomo Toto Wolffin ja yhteydenotto McLarenin tekniikkapomo Paddy Lowen kanssa on myönnetty. Huhuissa on puhuttu myös Lotuksen James Allisonin viekottelusta. Mediassa johtohenkilöiden hankinnat on tulkittu uhaksi nykyiselle tallipäällikölle.

Oli Laudalla suunnitelmana sitten ajaa Brawn pois tai ei, herättää hän lajin sisäpiiriläisten joukossa kovia näkemyksiä. Sky Sportsin varikkotoimittaja Ted Kravitz kommentoi keskiviikkona kanavan verkkosivujen haastattelussa Laudaa, jonka rooli tallissa on johdon ulkopuolinen hallituksen puheenjohtaja (non-executive chairman) seuraavasti:

– Minusta ensimmäinen asia, josta on oltava selvillä, on se, että Niki Lauda päättää asioista. Hän ei selvästikään ymmärrä tittelinsä ”johdon ulkopuolinen” -osaa, sillä hän toimii juuri niin kuin johtoon kuuluva hallituksen puheenjohtaja (executive chairman).

”Kuulostaa aika paljon tallipäälliköltä”

– Siitä lähtien kun hän liittyi talliin, käsitykseni mukaan Lauda on jopa tehnyt selväksi Brawnille, että Brawn raportoi hänelle ja hän Mercedeksen hallitukselle. Wolff on tuotu mukaan johtoryhmän jäsenenä (executive director), mikä minusta kuulostaa aika paljon tallipäälliköltä, Kravitz selitti.

Televisiokommentaattori James Allen puolestaan vihjaili Laudan ja Brawnin välien olevan jännittyneet.

– Kuulin tarinan Laudan ja Brawnin ensimmäisestä tapaamisesta Brackleyssä (tehtaalla). En voi jakaa sitä, sillä se loukkaisi luottamusta, Allen kirjoitti kotisivullaan vastauksena lukijan kysymykseen Kravitzin kommenteista.

– Mutta voit kuvitella, toimittaja lisäsi pahaenteisesti.

Palkittu F1-valokuvaaja Darren Heath, joka työskentelee muun muassa McLaren-tallin verkkosivuilla valokuvagallerioiden tekijänä, kirjoitti lauantaina seuraavaa twitterissään:

– Kuulen tarinoita Laudan ”man managementista”. Jos edes 10% on totta, edessä on ongelmia.