Caterhamin tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoo, että tallille viime kaudelle asetettu tavoite nousta keskikastiin F1-sarjassa saattoi olla epärealistinen.

Ensimmäistä kokonaista kauttaan tiimin päällikkönä aloitteleva ranskalainen vakuuttaa, että Caterhamin raison d’être ei voi olla loputtomiin ainoastaan häntäpään kilpailijoiden lyöminen, mutta vaikuttaa myös vihjaavan, että edessä voi olla vielä neljäskin vuosi ilman merkittävää suoritustason nousua. Abiteboul nimittäin uskoo, että ensi kauden jälkeen voimaan tulevien uusien moottorisääntöjen aikakaudella kilpailukyvyn parantaminen on prioriteetti.

– Me saatoimme yliarvioida sen, mitä oli saatavilla kaudella 2012. Kauden 2013 jälkeen toivon voivani katsoa taaksepäin ja sanoa, että jatkoimme kehittymistä tallina, käytimme hyväksemme kaikki mahdollisuudet ja yllätimme muutaman ihmisen riskeeraamatta valmistautumistamme vuoteen 2014, hän sanoi tallin kotiseudun paikalliselle Eastern Daily Press -sanomalehdelle.

– Pienille talleille, kuten me, 2014 on yhtä lailla merkittävä riski kuin myös kiinnostava mahdollisuus, joka syntyy [meidän osaltamme] Renault-yhteistyömme laadusta. Joka tapauksessa aiomme taistella kovempaa kuin koskaan menestyäksemme, joten toivon kauden 2013 olevan mieleenpainuva oikeista syistä.

Kysyttäessä jo kisakuljettajaksi vahvistetun Charles Picin tallikaverista, Abiteboul vastasi seuraavasti.

– On eri vaihtoehtoja. Yksi on joku sellainen, jolta hän voi oppia. Toinen, radikaalimpi vaihtoehto on hyväksyä, että 2013 on siirtymävuosi, jolloin jatkamme tallin rakentamista ennen suuremman vakauden jaksoa alkaen vuodesta 2014, jolloin monet muutkin asiat paketissa muuttuvat. Molemmat ovat mahdollisia ja olemme lähellä päätöksen tekoa, tallipomo sanoi.