Mercedes-tallissa kaudella 2012 uransa lopettanut Michael Schumacher uskoo, että torstaina vahvistettu tieto siitä, että Norbert Haug jättää tehtävänsä Mercedes-Benzin urheilupomona, tulee jättämään jälkensä sekä talliin että koko lajiin.

Haug on tunnettu yhtenä F1-sirkuksen vakiokasvoista aina 1990-luvun puolivälistä alkaen. Nyt 60-vuotiaan saksalaisen alaisuudessa Mercedes-Benz voitti muun muassa neljä kuljettajien ja kaksi tallien mestaruutta moottoritoimittajan tehtävissä.

– Sitten tuloni ammattimoottoriurheiluun, Mercedes ja Norbert Haug ovat olleet sen osa, joten tämä askel merkkaa suurta murrosta, Schumi sanoi lausunnossaan torstaina.

– Me kulutimme monia vuosia yhdessä, joko urheilullisina kamppailijoina tai liittolaisina, ja Norbert on aina ollut mukana täydellä sydämellä ja täynnä intoa.

– Hän eli moottoriurheilua, ja hänen lähtönsä repii massiivisen aukon sekä lajiimme että talliimme, seitsenkertainen mestari päätti.