Mercedes-Benzin ja sen moottoriurheilupomon Norbert Haugin tiet eroavat hyvässä sovussa vuoden 2012 lopussa, tiedotti Mercedeksen F1-talli torstaina.

– Norbert Haug oli Mercedes-Benzin moottoriurheiluohjelman kasvot yli 20 vuotta. Minun silmissäni hän jätti jälkensä koko aikakauteen ja kohokohtana hän oli vastuussa hopeanuolten menestyksekkäästä paluusta formula ykkösiin, sanoo Daimler-konsernin toimitusjohtaja Dieter Zetsche.

– Haluan kiittää Norbertia hänen poikkeuksellisesta sitoutumisestaan johtotähteen, Zetsche lopetti.

Haug kiittää niin ikään työnantajaansa pitkästä työsuhteesta. Vuonna 2010 perustetun F1-tallin tulostason hän kuitenkin myöntää pettymykseksi.

– Haluan kiittää maailman parasta autovalmistajaa 22 vuodesta, jotka eivät ole sisältäneet yhtä ainutta intohimotonta hetkeä minulle. Haluan erityisesti kiittää yhtiön hallitusta luottamuksesta ja vapaudesta, jota he ovat aina antaneet minulle kaikissa toimissani.

– Sitten vuoden 1991 me olemme nähneet valtavia saavutuksia ja voittoja, joista haluan kiittää kaikkia kollegoitani.

– Valitettavasti vain yksi voitto kaudella 2012 sitten F1-tehdastallimme perustamisen tarkoittaa, että emme kyenneet täyttämään omia odotuksiamme. Olemme kuitenkin ottaneet oikeat askeleet ollaksemme menestyksekäs tulevaisuudessa. Tallimme ja kuljettajamme tulevat tekemään kaikkensa saavuttaakseen nämä tavoitteet.