Perjantai ei sujunut Kimi Räikköseltä Japanissa hyvissä merkeissä. Lotus-kuski oli harjoitusten 13:nneksi ja 14:nneksi nopein, yli sekunnin kärkeä hitaampi.

Ensimmäisellä jaksolla kärjessä olivat McLarenit Jenson Buttonin johdolla, kun taas toisella jaksolla Red Bullin Mark Webber oli ykkönen, Lewis Hamilton otettua toistamiseen toiseksi nopein aika.

Lotus kertoo pitäneensä odotetun tupla DRS-järjestelmän testausta ”prioriteettinä” P1:ssä ja Räikkönen saikin ”analysoitua kattavasti” sen toimintaa, talli kertoo.

Toisella jaksolla auton KERS-järjestelmä kärsi kuitenkin jo tuttuun tapaan viasta, joka rajoitti ajoaikaa. Räikkönen ajoi lopulta P2:ssa ainoastaan 12 kierrosta. Ensimmäisessä sessiossa marginaalisesti hitaampi tallikaveri Romain Grosjean oli P2:ssa kuitenkin lupaavasti kuudes, jääden kärjen vauhdista kuusi kymmenystä .

Heikki Kovalainen antoi autonsa ensimmäisellä jaksolla varakuljettaja Giedo van der Gardelle, joka oli jakson toiseksi hitain. Toisessa sessiossa Kovalainen ajoi hurjahkot 41 kierrosta ja oli 18:s. Ero kärkeen oli tosin yli kolme sekuntia.

Valtteri Bottas puolestaan oli mukana ensimmäisellä jaksolla, ollen niin ikään jakson 18:s. Pastor Maldonado oli session 10:s.