Heikki Kovalaisen Caterham-talli tulee jatkamaan kaudella 2013 nykyisen auton kehitysversiolla. Tekniikkapomo Mark Smith kertoo, että tällä saavutetaan korkeampi hyötysuhde kehityksessä jo ennen kauden alkua.

– Kun John Iley siirtyi meille [pääsuunnittelijaksi] McLarenilta, me harkitsimme, että onko mitään erityisiä suuria konseptikysymyksiä, joita haluaisimme tehdä. Ennen Johnin tuloa tekninen ryhmä tuli siihen tulokseen, että oli kannattavampaa kehittää nykyistä autoa, ja John oli samaa mieltä tullessaan mukaan, Smith sanoo toimittaja Stephen Englishin blogissa.

– Me olemme suhteellisen luottavaisia, että nykyisen auton evoluutio antaa meille parhaan kehityskaaren, tekniikkapomo jatkoi.

Jatkossa kehitysaskeleet tulevat olemaan kenties pienempiä, Smith epäilee. Asia ei sinänsä ole huolestuttava, koska tilanne on sama kaikille.

– Me kaikki varmastikin olisimme yhtä mieltä siitä, että kaikki sarjan tallit lähenevät toisiaan kilpailukyvyssä teknisten sääntöjen vakauden vuoksi. Se hidastaa kehitystä ja auttanee meitä eron kuromisessa kiinni [edellä oleviin talleihin], koska olemme taaempana ja meillä on näin ollen enemmän voitettavaa.

– Normaalisti talvella tehdään isoja arkkitehtoonisia muutoksia ja aikaa kuluu pari viikkoa ilman kehitystä. Me pyrimme välttämään sen.

Tallin tehtaan henkilöstön lukumäärä on vielä jäljessä huipputalleista, joissa työntekijöitä voi olla jopa satoja enemmän.

– Meitä on hieman yli 200 F1-puolella ja luku nousee 250 rajalle kun Leafieldiin (uuteen tehtaaseen) saapuu loputkin Norfolkista.