Viiden F1-osakilpailun voittaja John Watson, joka vuonna 1982 oli mukana mestaruustaistossa, sanoo F1-kommentaattori James Allenin tuoreessa podcast-haastattelussa, että kaudessa 2012 on samanlaista upeaa kilpailua useiden voittajien ansiosta. Yksi erokin tosin löytyy: Pastor Maldonado ja Romain Grosjean eivät olleet 30 vuotta sitten vielä syntyneetkään.

– Minusta nämä jätkät pitäisi lähettää 30- ja 40-lukujen englantilaisiin yksityiskouluihin, jotta he saisivat p**seensä hakatuksi siihen pisteeseen, että he vuotavat verta, Watson kuvaili tuntemuksiaan kaksikon virheherkkyydestä.

– He eivät ymmärrä, että heillä on tappava ase, he ovat täysin vastuuttomia, eikä heillä ei ole yhtään kunnioitusta yhdellekään toiselle kuljettajalle radalla.

– Itse en seurannut Belgian kisaa, mutta sen perusteella mitä olen nähnyt ja mitä minulle on kerrottu, Fernando Alonso oli lähellä menettää päänsä sen ansiosta, että toinen kuljettaja ajoi vastuuttomasti. Siinä oli muitakin kuljettajia osallisena, mutta vaikuttaa siltä, että Grosjean oli se, joka aloitti koko ketjureaktion.

Brittikuljettaja sanoo lisääntyneen aggressiivisuuden sarjassa juontavan kenties juurensa parantuneesta turvallisuudesta. Vielä omana aikanaan onnettomuudet aiheuttivat pahimmillaan todella rumaa jälkeä, ex-kuski muistelee.

– Autojen turvallisuustaso on noussut yli ymmärrykseni. Niillä autoilla, joilla minä ajoin, onnettomuus tarkoitti väistämättä vammaa – kenties lievää, mutta vammaa joka tapauksessa.

– Monet televisioyhtiöt käyttävät 70- tai 80-luvun kuljettajia kommentaattoreina ja heillä kaikilla on murtuneita nilkkoja ja jalkoja. Monet heistä ovat nykyisin vaikeuksissa vanhan vamman vuoksi. Mutta nykykuljettajat eivät tiedä tai usko, että he voivat satuttaa itsensä. He luulevat olevansa luodinkestäviä, Watson jyrisee.