Ferrari valmistautuu jo ei pelkästään tulevan viikonlopun kisaan Belgiassa, vaan myös muihin loppukauden nopeisiin ratoihin. Ferrarin moottori- ja elektroniikkaosaston päällikkö Luca Marmorini kertoo tallin kotisivulla, että haasteena tulevissa kisoissa ei ole vain moottoritehon löytäminen, vaan myös sen ylläpitäminen.

– Spassa ja Monzassa moottori on tärkeässä roolissa ja se todella joutuu testiin. Esimerkiksi Monza on rata, jossa kuljettajat ajavat kaasu pohjassa suuremman osan kierrosta kuin millään muulla radalla, Marmorini sanoo.

– Tietenkin rajoitukset moottorin kehittämiselle säännöissä tarkoittavat sitä, että liikkumatilaa ei ole paljon, mutta me olemme tarkastelleet osa-alueita, joihin voimme yhä tehdä muutoksia, Ferrari-pomo jatkoi.

”Spassa esiintyy erityisiä ongelmia”

– Esimerkkinä me pyrimme aina vähentämään väistämätöntä suorituskyvyn tippumista, joka vaikuttaa moottoreihin niitä käytettäessä. Joidenkin moottoreiden on kestettävä kaksi tai kolme kisaa, joten on siis tärkeää pyrkiä ylläpitämään sama suorituskyky läpi niiden elinkaaren.

– Kun mietitään, että moottori voi menettää 5 hevosvoimaa yhdessä kisassa, kolmannessa se on voinut menettää jo kokonaisuudessaan 15, joka on merkittävä luku.

– Spassa esiintyy vielä tiettyjä erityisiä ongelmia kuten se, että rata on melko korkealla, sää on erittäin epävakaa ja usein märkä. Nämä ovat kuitenkin elementtejä, jotka vaikuttavat koko pakettiin, eivät pelkästään moottorin hallintaan.