Mika Kallio onnistui Moto2-luokan aika-ajossa mainiosti, kun valkeakoskelainen saavutti viidennen lähtöruudun. Eroa paalupaikalle ajaneeseen Marc Marqueziin jäi 0,362 sekuntia.

MotoGP-sarjan toisen MM-osakilpailun aika-ajot päästiin ajamaan lauantaina kuivalla radalla, kun viikonlopun kaikki kolme harjoitusjaksoa oli jouduttu vetämään läpi sateen kastelemalla radalla.

Eturivi ja kolmas lähtöruutu jäi Kalliolta vain 0,094 sekunnin päähän. Saavutettu lähtöpaikka tyydytti Marc VDS-tallin suomalaiskuskia, koska kyseessä oli Kallion toiseksi paras aika-ajotulos Moto2-luokassa.

– Tosi tiukkaa oli niin kuin aina tässä luokassa. Samat nimet olivat nyt kärjessä kuin tällä radalla ajetuissa talvitesteissä, Kallio totesi.

”Sadekelillä säädöt ovat pieni arvoitus”

– Sadekelillä oli pyörän käyttäytymisessä ongelmia, kenties ne johtuivat uudesta, 2012-mallisesta keulasta. Sitä ei saatu päivän harjoituksissa toimimaan, joten vaihdoimme aika-ajoon viimevuotisen version. Se toimikin hyvin kuivuneella radalla, ja minulla oli riittävä luottamus ajamiseen.

– Keli voi olla mikä vaan sunnuntain kisapäivänä. Sadekelillä säädöt ovat pieni arvoitus. Jos on kuivaa, meillä on tiedossa oikeat säädöt ja käytämme pehmeämmän seoksen renkaita.

– Sunnuntaiaamun warm-upissa kokeilen vielä muuttaa pyörän balanssia lisäpainoilla. Ajoin lauantaina koko ajan täydellä tankilla, kun pyörä ei ole niin hyvä ajettava painon keventyessä.

– Normaalitilanteessa lisäpaino on aina huono asia, mutta nyt on tärkeämpää, että pyörä toimisi hyvin viimeisillä kierroksilla, Kallio selvitti.