Ferrari on ollut talvitestien eittämättä suurin yllättäjä. Viime kaudella Mercedeksen ja Red Bullin tallomaksi joutunut italialaistalli näyttäisi onnistuneen uuden autonsa suunnittelussa erinomaisesti. Sekä Kimi Räikkönen että Sebastian Vettel ovat saaneet kasaan runsaasti kierroksia, minkä lisäksi autosta näyttäisi löytyvän myös riittävästi vauhtia kärkitaisteluun.

Auto Motor und Sportin mukaan tallin ihmenousun takana saattaa olla suunnittelufilosofinen ratkaisu, joka menee sääntöjen harmaalle alueelle.

Jo Ferrarin ensiesittelyssä moni kiinnitti katseensa tallin auton keskiosassa sijaitseviin ilmanohjaimiin. Italialaistallin ratkaisu näyttä huomattavasti monimutkaisemmalta muihin talleihin verrattuna. AMuSin mukaan tähän on ollut syytäkin.

Kansainvälinen autoliitto FIA on linjannut säännöissään, että uusien autojen sivuponttoonien tulee olla 75 asteen kulmassa leveimmän kohdan muuttuessa kapeammaksi eteen päin katsottuna. Suunnittelijat haikailevat kuitenkin 90 asteen kulmaa, sillä se olisi ilmavirtausten kannalta optimaalisin kulma.

Ferrari on rakentanut omista ilmanohjaimistaan ratkaisun, jossa molemmat kulmat toteutuvat. Varsinainen sivuponttooni noudattaa FIA:n määräystä, mutta sen ympärille rakennettu ilmanohjaimisto tekee ponttoonista ikään kuin 90 asteisen, jolloin auton aerodynaamiset ominaisuudet paranevat.

AMuS raportoi ainakin Red Bullin suunnittelijagurun Adrian Neweyn olevan häkeltynyt Ferrarin ratkaisusta.